Polar Kajakk - kajakk og padling
Aktivitetslederkurs

Aktivitetslederkurs

Aktivitetslederkurs 22. – 23. juni 2024

Aktivitetslederkurset er ypperlig for deg som har tatt teknikkurset, har padlet endel i ettertid, og ser at du ønsker å ta med andre på tur og/eller lære andre om padling. Etter bestått kurs kan du være instruktør på introkurs og grunnkurs.

Mange bedrifter bruker dette kurset som kvalifisering for å jobbe som kajakkguide.

På dette kurset er sentrale momenter turledelse, undervisningsmetodikk, treningslære, aktiviteter, hypotermi og  organisering. Dette kurset er det første av 3 kurs fra padleforbundet der du lærer om å lede grupper med padlere trygt på en padletur, eller lære bort padlingens edle kunst! Kursene etter aktivitetslederkurset tar deg videre og dypere inn i kunnskap om ledelse, turplanlegging og padlepedagogikk. 

Gjennom aktivitetslederkurset vil du jobbe med løsning av oppgaver og øvinger sammen med de andre deltakerne, siden dette er et kurs i ledelse av grupper og undervisning av grupper. 

Ledelse og pedagogikk starter på et grunnleggende nivå, mens det forutsettes at du allerede behersker alle padleteknikker fra teknikkurset på et reelt 3* nivå; at du kan padle og gjøre teknikker komfortabelt i minst en halvmeter bølger og gjerne oppunder 1 m bølger.

Pris aktivitetslederkurs: kr 2700. Inkludert er lån av utstyr for kurset; kajakk, åre, flytevest, spruttrekk og tørrdrakt.
Rabatt kr 300 om du har med kajakk selv
Rabatt kr 300 om du har med tørrdrakt selv

Generelle betingelser for deltakelse

Kursbeskrivelser hos padleforbundet

Påmelding gjør du her

Praktisk kursinfo:
For å delta kreves du at du har gjennomført NPF teknikkurs hav. Det forventes at du behersker alle teknikker som inngår i teknikkurset, disse skal du kunne bruke og demonstrere komfortabelt i 3* forhold, dvs blant annet i bølger mellom halv og en meter. Er du usikker på dette bør du gjøre teknikkurset en gang til. Dessuten:

  • Du må ha loggført 10 turer, der loggen inneholder kort informasjon om turen som omfang, vanskelighetsgrad, tidspunkt. Det kan gjerne også være noen ord for noen turer om hvordan opplevelsen av turen var.
  • Du bør ha kjennskap til enkel førstehjelp, tilsvarende et dagskurs. Relevant innhold: HLR, sårbehandling, kjenne symptomer på infarkt og slag.
  • Du må ha dessuten ha med hjelm, taueline, ekstra åre og annet vanlig sikkerhetsutstyr for kajakk.
  • Du må ha kjennskap til navigering i enkle farvann, og ha med kompass og kartmappe.