Polar Kajakk - kajakk og padling
Aktivitetslederkurs

Aktivitetslederkurs

Dette kurset er det første av 3 kurs fra padleforbundet for deg som har ønske eller plan om å kunne lede en gruppe padlere trygt på en padletur, eller lære bort padlingens edle kunst! Du velger selv om du ønsker å gjøre bare dette første, eller etterhvert gjør ett eller to kurs til. Kurset er også endel av trenerløypa til idrettsforbundet.

På dette kurset er sentrale momenter turledelse, undervisningsmetodikk, treningslære, aktiviteter, hypotermi og  organisering. Mange av disse momentene blir det jobbet videre og mer inngående med på de neste kursene; videregående kurs og veilederkurs.

Du vil jobbe med løsning av oppgaver og øvinger sammen med de andre på kurset, siden dette er et kurs i ledelse av grupper og undervisning av grupper. Derfor er det påkrevd med så mange deltakere at gruppe(r) kan etableres, det vil gjerne si minst 4 personer.

Ledelse og pedagogikk starter på et grunnleggende nivå, mens det forutsettes at du allerede behersker alle padleteknikker fra teknikkurset på et reelt 3* nivå; at du kan padle og gjøre teknikker komfortabelt i minst en halvmeter bølger og gjerne oppunder 1 m bølger.

Du finner hele kursplanen hos Norges Padleforbund, www.padling.no.