Teknikkurs hav
Teknikkurset i havpadling er for deg som har padlet en stund, og som har gjennomført grunnkurset i havpadling eller har tilsvarende ferdigheter. Du er interessert å lære og øve på ulike praktiske og tekniske ferdigheter, og bruke flere av mulighetene som en kajakk har i seg. Du er kanskje interessert i å kunne padle i litt mer utfordrende forhold som vind og bølger, eller prøve deg på «play-padling» som surfing, strømpadling, rock-hopping osv.
Kurset følger padleforbundets standar og 16 timer inkl pauser. Ofte gjøres kurset i løpet av en helg.
Etter gjennomført kurs vil du ha fått god trening og gjennomgang i hvordan:
* padle økonomisk og godt over lengre distanser
* gjøre mange ulike og nyttige manøvre av kajakken
* bruke støttetak og sideveis forflytning
* kunne assistere andre med f. eks tauing
* ha bedre kjennskap til sikker padling
* mer øving på egen- og kameratredning
* være oppmerksom på de øvrige i ei gruppe du padler sammen med, og være til støtte og hjelp for nye padlere
* og det blir forsøkt på å få litt av rulla
Om du allerede har egen kajakk eller låner hos venner, kan du selvfølgelig bruke den. Ellers byr jeg på noe utstyr, som er inkludert i kursprisen.
Selv må du ha tøy som passer. I løpet av kajakkurset må du påregne å være endel ganger i vannet, så det er en stor fordel med tørrdrakt. Våtdrakt (neopren) kan være et ok alternativ. Du kan leie en tørrdrakt om du ikke har selv. Hjelm kan bli påkrevd.
Kursbeskrivelser hos padleforbundet
Krav / anbefalinger for deltakelse:
Teknikkurset er for noen et litt krevende kurs, med mange aktiviteter i løpet av to-tre lange og gjerne påfølgende dager. For at du skal få glede av kurset og ha mulighet for å gjøre en god innsats gjennom hele kurset vil det hjelpe deg om du:
- Ha gjennomført grunnkurs hav tidligere, eller ha tilsvarende ferdigheter.
- Du vil ha et godt utgangspunkt om du i løpet av de siste ukene før kurset har padlet 5-6 turer av varighet et par timer hver, og gjerne slik at du føler at du har måttet bruke litt styrke og kondisjon for å holde ut.
- At du gjenoppfrisker og øver noen ganger på egenredningen. Og kameratredningen om du har mulighet. Disse bør du kunne høvelig bra i rolig farvann. Mot slutten av kurset må du kunne demonstrere at du får til redning i bølger på rundt halvmeteren eller noe mer, og/eller i vind opp til 6-7 m/s.