Polar Kajakk - kajakk og padling
Padlekurs

Padlekurs

Ønsker du å lære å padle eller å lære mer om padling?

Jeg kan tilby flere kurs som gjør deg til tryggere og bedre padler. Noen kurs er i henhold til Våttkort-systemet fra Norges Padleforbund, mens andre fokuserer på spesielle ferdigheter som er både nyttige og morsomme å kunne.

Våttkortkurs

«Våttkortet» er et omfattende rammeverk for opplæring innen alle typer padling og på mange nivåer. En som innehar et våttkort har gjennom spesifikke kurs oppnådd bestemte kompetanser som er nærmere angitt på Våttkortet. Det mest populære kurset er Grunnkurs og du lærer viktige og grunnleggene ferdigheter for kunne padle trygt på havet i rolige forhold.
Teknikkurset er fortsettelsen av grunnkurset. Her blir det øvet på sikkerhet og nyttige teknikker for bittelitt mer krevende padling.

Har du derimot en plan om f.eks ta andre med på tur, og bli noenlunde sikker på at du er i stand til å gjøre dette på en trygg måte er det mange fordeler med å gjøre aktivitetslederkurset. Her vil du lære om enkel sikkerhetsplanlegging, hva du kan og bør tenke på for å ta med en gruppe på tur. Og du lærer også som det å holde kurs for andre som vil lære om padling.

Til sist er det lille introkurset! Et morsomt og lite kurs der du i løpet av 3-4 timer lærer litt om noen av de grunnleggende ferdigheter i kajakken. Det aller meste av tiden er i eller ved kajakken der du prøver og får til ting.


Effektiv fremdrift er å kunne padle på en god måte med fornuftig bruk av energi. Dette kan gjøre deg i stand til å padle mer uanstrengt og ha mulighet til å padle godt og lengre, og ikke minst i motvind og motstrøm.

Andre kurs

Rullekurs er ypperlig om du har lyst å lære den berømte «rulla» eller du ønsker å utvide rullereportoiret ditt. Det finnes over 30 forskjellige ruller (!) og på et rullekurs kan du få veiledning til å lære og klare flere.

ROS og HMS er viktig elementer for all aktivitet, spesielt om du skal ha ansvar for andre. Når du er på egne turer, tenker du kanskje ikke så bevisst mye på dette, men du gjør likevel en rekke valg basert hva du tenker er trygt og lurt å gjøre! Det samme gjelder om du skal planlegge og gjøre en tur for andre. Imidlertid stiller myndighetene etterhvert en god del krav for at aktiviteter for andre skal være trygge.

Annet du lurer på? Bare spør!