Polar Kajakk - kajakk og padling
Rullekurs

Rullekurs

Rulleteknikk eller «grønlandsrulla»

For mange tusen år siden ble ulike ruller laget av Inuitter som drev jakt med kajakk i arktiske havområder. Rulla er den kjappeste måten å komme seg opp igjen etter en velt, og flere varianter finnes.

Jeg kan hjelpe deg i gang med både den første rulla – «standardrulla» – og en rekke andre varianter dersom du ønsker det. «Så lenge det flyter kan det rulles», skal en kjent instruktør ha sagt, men du kan nøye deg med å bruke en vanlig kajakk 🙂
Siden ulike kajakk finnes har de ulike egenskaper, og noen er lettere å rulle med enn andre. Vi mennesker har også ulike egenskaper og kropper, så for noen kommer rulla unektelig raskere enn for andre. Men alle som vil kan få dette til!

Gjennom et kurs vil du uansett få en god innføring i grunnleggende teknikker og deløvelser som er viktige for å få til ei rulle. Så får det heller være mindre viktig om du bruker kort eller lengre tid på å få til rulla.

I et grunnleggende rullekurs blir det fokus på «standardrulla», mens i et viderekommende kurs kan du få hjelp til andre øvelser og mer avanserte ruller.

Å se på ruller f.eks Youtube er alltid en god ide, men å få konkrete tilbakemeldinger på hva du konkret gjør bra og det du trenger å forandre på når du vil rulle, er uvurderlig. I en rulleøkt vil du dessuten få veldig konkrete og gode deløvelser som vil hjelpe deg på vei.